Maatwerksoftware

IT Ateljee schrijft maatwerk software voor u, maar is ook inzetbaar om bestaande software te onderhouden of uit te breiden. Wij hebben onder meer ervaring met het ontwikkelen van software ingezet voor de besturing van apparaten en machines en met software met een meer administratief karakter. Veel opdrachten hebben te maken met Microsoft of Sage CRM ontwikkeling. U kunt ook een beroep op ons doen als u uw oude software een facelift wilt geven. Daarnaast helpen wij om uw developers team bij te staan als het gaat om het overbrengen van nieuwe kennis.

Het ontwikkelen van software vraagt om specifieke kennis. Wij hebben die kennis in huis. Wij maken gebruik van moderne ontwikkeltools en zijn thuis in veel programmeertalen en -omgevingen. Tegenwoordig praten wij het liefst in ● NET / C#. Voor webapplicaties kunnen we gebruik maken van ASP.NET MVC of bestaande CMS. Desktopapplicaties laten we profiteren van WPF en slimme Design Patterns. We kunnen overweg met alle gangbare databasesystemen, zoals als Microsoft SQL Server ┬«, MySQL, PostgreSQL en natuurlijk SQLite voor de mobiele platforms.

Sowieso mag u van ons verwachten dat wij tijdens de ontwikkeling van uw maatwerksoftware goed documenteren. We stellen technische- en functionele specificaties op, samen met de gebruiker, zorgen er zoveel mogelijk voor dat andere ontwikkelaars snel hun weg zouden kunnen vinden in de opgeleverde code.

Een functionele specificatie beschrijft hoe een produkt werkt van uit het standpunt van de gebruiker. Het maakt hierbij nog niet uit hoe de dingen worden geïmplementeerd. Het beschrijft de mogelijkheden. Het specificeert schermen, menu's, dialogen, enz., enz.

Een technische specificatie beschrijft de implementatie van de software. Het beschrijft datastructuren, database modellen, keuze van programmeertalen en tools, algoritmes, design patterns, enzovoorts.

Meer weten?

Voelt u zich dan vrij om contact met ons op te nemen om te zien of wij wat voor u kunnen betekenen!