Het internet

Het gebruik van het internet is inmiddels gemeengoed geworden. Naast het eenvoudigweg plaatsen van (oorspronkelijk veelal statische) persoonlijke- of bedrijfsinformatie op een website, wordt het web meer en meer een plek waar veel meer uiteenlopende activiteit gaande is. Moderne websites zijn interactief, tonen informatie die aan verandering onderhevig is (denk aan buienradar.nl), en zijn uitdagend. Sommige mensen gebruiken het web om een winkel te starten en verkopen er allerlei goederen of tonen er hun artistieke uitspattingen in hun eigen een webatelier.

Maar het internet wordt ook gebruikt als een communicatiekanaal waarmee professionals op afstand een veelheid aan installaties monitoren en bedienen (zoals bewaking van bouwwerken, de bediening van gemalen of het vergaren van informatie over het energieverbruik van generatoren). Tenslotte bieden bedrijven er zogenaamde webservices aan, al of niet tegen betaling: dit zijn webapplicaties, vaak zonder een zichtbare interface, die informatie leveren over de meest uiteenlopende zaken. (Zo biedt het RDW voertuiggegevens aan. Op de eigen website van het RDW is het mogelijk om een kenteken in te voeren, waarna hun service een hoeveelheid aan voertuiggegevens terugstuurt en toont; maar andere bedrijven zouden er ook gebruik van kunnen maken in hun eigen web-, mobiele- of desktopsoftware.)

Wat biedt ons bedrijf zoal?

CMS

Ons bedrijf adviseert in veel gevallen om gebruik te maken van een Content Management Systeem (CMS). Er zijn veel voordelen op te noemen. Een ervan is de scheiding van inhoud / logica en weergave. Stel dat u een webwinkel wilt gaan exploiteren, dan zit er onder water in uw winkelsysteem nogal wat businesslogica: een administratie van artikelen en klanten bijvoorbeeld, maar ook een betalingssysteem. Hoe u uw artikelen wilt tonen aan uw klanten staat hier idealiter geheel los van. Met andere woorden, de layout van uw webwinkel staat los van de inhoud: als u de layout wilt wijzigen dan past u een nieuwe layout toe, zonder dat er iets aan het onderliggende (backend) systeem geherprogrameerd hoeft te worden.

Wij hebben gedegen ervaring met het opzetten van webapplicaties. Voorheen werd veelal Drupal als basis gebruikt, tegenwoordig passen wij ook veel ● NET en MVC georiĆ«nteerde oplossingen toe. (We spreken met opzet over applicaties, omdat er met de juiste CMS systemen opgezet kunnen worden die verder gaan dan websites; zo kunnen er onder meer ook de genoemde webservices mee gebouwd worden.) Content systemen als Drupal en WordPress zijn uitbreidbaar met veel bestaande modulen of plug-ins, of door ons te ontwikkelen modulen, en uitgebreide community functionaliteiten.

Webwinkel

Wij kunnen u helpen met uw nieuwe webwinkel, in grote lijnen vergelijkbaar met wat we bieden met een CMS. Winkelwagentje, diverse betaalmogelijkheden bieden, administratie, mailing, en dergelijke.

Remote Control

Met remote control hinten we op het monitoren en beheren van processen op afstand. Voorbeelden komt u onderweg tegen, zoals in de vorm van terreinbewaking op bouwterreinen. Hoewel een dergelijk systeem meer behelst dan software alleen, kunt u zich voorstellen dat de mogelijkheden welhaast onbeperkt zijn.

Webservices

Een webservice maakt het mogelijk om vanaf uw computer of een webapplicatie, vanaf een client zogezegd, diensten op te vragen aan een server en deze te synchroniseren. Webservices spelen een grote en almaar groeiende rol op het internet.

web service

Voorbeeld uit eigen keuken

Zo gebruiken wij zelf een door ons ontwikkelde webservice om in het veld bedrijfsgegevens te verzamelen, die vervolgens direct zichtbaar zijn op (het beschermde gedeelte van) onze website. Die gegevens kunnen mobiel verzameld worden met onze eigen app. Achter de webservice bevindt zich een database waarop de verzamelde gegevens worden bewaard. Een andere service analyseert de verzamelde informatie en stelt die ook weer ter beschikking. De informatiestromen worden effectief tussen de diverse front-ends gesynchroniseerd en up-to-date gehouden. Wij kunnen voor u ook op dit vlak maatwerk software leveren.